Wat is LTITalentontwikkeling vergroot de aantrekkelijkheid van bedrijven voor jonge, hoger opgeleiden, en draagt bij aan groeiende betrokkenheid en productiviteit van medewerkers. Logistic Talent Incubator faciliteert deze talentontwikkeling voor logistieke MKB-bedrijven en vergroot hiermee het innovatief vermogen van deze bedrijven.

De noodzaak van LTI

Logistieke bedrijven hebben een groeiende behoefte aan talentvolle hoger opgeleiden. Deze talenten kunnen u helpen om procesverbeteringen en duurzaamheidsambities te realiseren, om automatiseringsoplossingen te implementeren, om logistieke concepten door te ontwikkelen, om business intelligence in te zetten en ook om de toekomstige uitstroom op te vangen.  

Met het boeien en binden van jonge mensen in een uitdagende werkomgeving,  het faciliteren en  stimuleren van  talentontwikkeling worden logistieke bedrijven aantrekkelijk voor talentvolle hoger opgeleiden. Hiermee versterken deze logistieke bedrijven hun innovatiekracht  en zijn ze in staat om blijvend voorop te lopen in de logistieke sector.  

Toegevoegde waarde LTI voor uw bedrijf

Worstelt u ook met vragen als: Hoe kan ik talentvolle hoger opgeleiden aantrekken voor mijn bedrijf? Hoe kan ik mijn medewerkers stimuleren in de ontwikkeling van hun talenten en kwaliteiten? Hoe profiteer ik als bedrijf van de investeringen in talentontwikkeling?  Met welke logistieke bedrijven kan ik de krachten bundelen om talentvolle medewerkers te faciliteren in hun ontwikkeling?

Logistic Talent Incubator biedt u het format om talentontwikkeling binnen u bedrijf op te zetten, toegespitst op de logistieke sector.

Met talentontwikkeling via LTI:

  • wordt uw bedrijf aantrekkelijker  voor jonge, hoger opgeleide talenten
  • ervaart uw bedrijf  de toegevoegde waarde van talentontwikkeling bij de ontwikkeling van uw organisatie en neemt  het innoverende vermogen van uw organisatie toe.
  • ontstaat een ‘broedplaats’ als stimulerende omgeving  waar talenten van diverse logistieke bedrijven kennis, ervaring en successen delen en werken aan het door ontwikkelenvan hun attitude, kennis en vaardigheden én aan concrete projecten.

In de LTI staat externe kennisbehoefte voor het project én persoonlijke ontwikkeling centraal.

Positionering

De toegevoegde waarde van LTI voor het talent

Investeren in je professionele ontwikkeling, aangesloten blijven op de trends en ontwikkelingen in het logistieke vakgebied en bouwen aan je professionele netwerk zijn voorwaarden om succesvol te zijn. Met Logistic Talent Incubator investeer je hierin en word je ondersteund in  de projecten die je uitvoert. Daarnaast vergroot je je zelfsturend vermogen. Zowel jij als je werkgever plukken de vruchten hiervan.

Contented cows give better milk: De toegevoegde waarde van de Incubator

De incubator, de ontwikkelingsgerichte netwerkomgeving, versnelt talentontwikkeling. Ook zorgt het voor zinvolle samenwerking, wisselwerking, uitwisseling en kruisbestuiving tussen talenten en hun organisaties. Een incubator-omgeving draagt bij aan de  talentontwikkeling  en innovatiekracht van logistieke bedrijven. Het zorgt ervoor dat bedrijven leren het potentieel van talentvolle medewerkers ten volle uit te dagen, en te benutten en het zorgt voor waardecreatie voor de organisatie. Daarbij vergroot talentontwikkeling ook de betrokkenheid en productiviteit van medewerkers. 'Contented cows give better milk'.


Wat deelnemers zeggen

LTI heeft me geleerd dat eerder delen van kennis en ervaring eerder nieuwe inzichten biedt.

Sander van Gennip, Kivits Drunen

Dankzij het LTI- programma begrijp ik mezelf beter en kan ik nog beter functioneren.

Nicola van der Linden, Transportbedrijf Van der Linden

Dankzij de waardevolle feedback van coaches en medetalenten heb ik mij persoonlijk sterk kunnen ontwikkelen.

Raymond Hendriks, Janus Vaten

De samenwerking met andere talenten heb ik als erg waardevol ervaren.

Noud van Heijst, Rhenus

Mijn inzicht en zelfvertrouwen is sterk toegenomen dankzij het LTI-programma.

Sjoerd de Roover, Claassen