Professionaliseren kantoororganisatie

Transportbedrijf Van der Linden is gespecialiseerd in de distributie van lengteproducten en gepalletiseerde goederen binnen Nederland, van Nederland naar Duitsland en vice versa. Naast de transportactiviteiten houdt Van der Linden zich ook bezig met logistieke activiteiten zoals opslag, overslag en containerlogistiek. Hiernaast heeft Transportbedrijf Van der Linden ook nog het zusterbedrijf, R.O.C. Waalwijk B.V.,  een fullservice inlandterminal.

Projectopdracht

Het project binnen Logistic Talent Incubator betreft het professionaliseren van de kantoororganisatie van Transportbedrijf Van der Linden.

Activiteiten en milestones

Om bovenstaande opdracht te realiseren is er gestart met de huidige en gewenste situatie in kaart te brengen en vervolgens het formuleren van een duidelijke visie en gezamenlijk doel voor de organisatie en de kantoororganisatie. Vervolgens is voor alle kantoormedewerkers een persoonlijke profielanalyse uitgevoerd waarmee competenties en drijfveren in kaart zijn gebracht. Hierdoor is er duidelijkheid ontstaan over de lange termijn richting van de organisatie, worden medewerkers beter ingezet op waar ze goed in zijn en goed bij voelen. Dit verlaagt de kans op uitval, verbetert de communicatie en samenwerking en vergroot de kwaliteit van de geleverde diensten.